Els gots de la Copa valdran mig euro més i la recaptació es donarà al Banc d’Aliments

Cada vas valdrà un euro i en retornar-lo s’abonaran 50 cèntims perquè l’altra meitat serà la donació solidària

GIRONA | TAPI CARRERAS, Diari de Girona

La Comissió de la Copa ha decidit donar mig euro de cada got reciclable que es vengui a les barraques de les Fires al Banc d’Aliments de Girona. D’aquesta manera, els gots reciclables aquest any costaran un euro, quan l’any passat en valien mig. Les persones que retornin el got només rebran 50 cèntims ja que l’altre mig euro es destinarà al Banc d’Aliments. Així mateix, de la recaptació dels gots no retornats la meitat també es destinarà al Banc dels Aliments. L’any passat es van vendre uns 60.000 gots a les barraques durant les Fires. Si enguany es mantingués la dinàmica, es recaptarien uns 30.000 euros.
La Comissió de la Copa va aprovar ahir al vespre aquesta acció solidària que serà vigent cada dia que hi hagi barraques, segons ha pogut saber Diari de Girona. En la reunió de la Comissió, entitat que gestiona les barraques per les Fires i que aglutina més de setanta associacions, juntament amb les entitats que aquest any tenen barraca, es va fer palès que calia fer un nou gest solidari tenint en compte l’actual conjuntura econòmica. De fet, des de fa deu anys la Comissió fa una donació al Banc dels Aliments. Per exemple, passat la Comissió va fer una donació de 257 caixes de productes, aproximadament unes tres tones de menjar.
Concert solidari. No serà l’única acció solidària cap al Banc d’Aliments que s’ha previst per aquest any aprofitant el ressò de lea Fires de Girona. Girona Avança, un grup d’empresaris vincularts al món del turisme de la ciutat de Girona, prepara un concert solidari per al darrer dia de barraques a la Copa. Aquesta associació, que algutina hotels, restaurants, comerços i el Mercat va decidir encarregar-se del segon cap de setmana per tal que les Fires s’allarguessin quan van tenir coneixement que l’Ajuntament de Girona havia previst que la programació durés set dies.
De moment, n’han transcendit poques dades. No obstant, es preveu que sigui un concert amb molts grups musicals d’àmbit català, i on es faran proclames a fer donacions al Banc d’Aliments. Entre els cantants que actuaran hi ha Laia Vehí. A més es vendran samarretes i es preveu que la recaptació es doni al Banc d’Aliments. De fet, Girona Avança havia demanat precisament que part de la recaptació dels gots de Fires es destinés al Banc d’Aliments.

A banda d’això, Càritas preveu construir un gran cor a les escales de la Catedral, el dia de Tots Sants per demostrar que “Girona té cor”. A més, dins de les Olimpíades populars per obtenir punts una de les proves consistirà a donar sang.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en la premsa local i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.