Critiquen la improvisació de l’equip de govern en les Fires

El secretari de la comissió de la Copa considera que CiU “ha començat la casa per la teulada” a l’hora de definir les festes

 

Lamenta que l’Ajuntament no consensués el model final amb les entitats

29/08/12 02:00 – girona – Jordi Ferrer

 

La comissió de barraques de la Copa de Girona considera que el govern de CiU ha improvisat en la confecció de les Fires d’aquest any (del 26 d’octubre al 4 de novembre). El secretari de la comissió, Josep Maria Puça Janer, ha vist canvis de criteri de l’Ajuntament. “S’ha començat la casa per la teulada. Primer van decidir que havien de fer les Fires de set dies i, al final, han decidit ampliar-les amb un cap de setmana i que hi hagi dos dies al mig sense res a la Copa. Quan feien l’enquesta deien que passar de nou a set dies era canviar molt, i al final han mantingut les coses com al principi. Han anat fent sobre la marxa.”

Janer agraeix que la vintena d’associacions que disposaran de barraca puguin rebre gent dos caps de setmana, i no un com estava previst. El secretari de la comissió de barraques considera “magnífic” que el sector privat Girona Avança es faci càrrec del cost dels actes de la Copa del 2 i el 3 de novembre

El representant de la comissió de barraques, però, troba a faltar més diàleg del govern de Girona amb les entitats per definir de manera conjunta la festa de la ciutat. “Hi hauria d’haver hagut un procés de participació ciutadana i saber com es justifiquen les decisions. Ara tenim un any per millorar les coses”, assenyala Janer. Soci fundador d’Orella Activa, Josep Maria Janer creu que l’enquesta ciutadana encarregada per l’Ajuntament incloïa preguntes “poc clares”.

 

“El sentit comú”

Els grups de l’oposició veuen bé amb matisos que les Fires tinguin dos caps de setmana. Per la cap de l’oposició, Pia Bosch (PSC): “Vam ser uns dels primers a dir que les Fires no es podien escurçar i és bo que hàgim tornat al sentit comú. Per història i pel caràcter comercial de les Fires, sempre hi havia hagut dos caps de setmana i això no calia moure-ho”. Bosch, que lamenta haver rebut la informació per la premsa, no entén com l’Ajuntament va optar perquè les Fires s’acabessin l’1 de novembre al·legant “raons econòmiques” i que, en canvi, adjudiqués els llums de decoració de Nadal per 235.000 euros.

La portaveu del PP, Concepció Veray, valora que l’entrada del grup turístic Girona Avança és “el camí a seguir. No havíem posat mai en qüestió que les Fires duressin set dies perquè no s’entenia, en l’actual context, que hi hagués tanta despesa. Crec que és un bon acord i que la col·laboració entre el sector públic i el privat ha permès arribar més lluny”.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, es queixa que Girona Avança, “un grup privat sense història a la ciutat, tingui tanta influència” a l’hora de decidir els actes de la Copa. A Navarro el preocupa que CiU s’hagi avingut a “fer una concessió a un lobby privat”, que podria representar –sosté– el canvi de model. El dirigent de la CUP veu “intencionalitat política” en el fet que grups sindicals i polítics quedin fora de la Copa.

Finament, el portaveu d’ICV-EUiA, Joan Olòriz, diu que l’aportació de Girona Avança, que no critica, ha permès que la posició de CiU fes “un viratge”. “És raonable que hi hagi dos caps de setmana, per l’esforç de voluntariat de les entitats i pels establiments de restauració: benvinguda la rectificació! Però queda pendent la discussió del que es fa a la Copa i l’obertura als barris”, afirma Olòriz.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Model de Fires - La Copa 2012 i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.