Puigdemont obre el diàleg amb les barraques tancades

04/11/11 – Dani Vilà – El Punt Avui

Representants de la UGT i Atletisme Girona es van reunir amb l’alcalde de Girona per reconduir la situació i demanar poder obrir un altre cop
Avui es tornaran a trobar per continuar la negociació

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va obrir ahir el diàleg amb les entitats de la UGT i Atletisme Girona després que el govern municipal decidís tancar-les per totes les Fires en haver-hi tres actes dels Mossos en què certificaven que havien venut alcohol a menors. La trobada ahir a la tarda entre les parts es va produir després que dimecres les entitats amb barraca firmessin un manifest de suport a les dues entitats a què han clausurat la barraca perquè el govern es repensi la decisió inflexible de tancar per la resta de Fires.

La secretària general de la UGT a comarques gironines, Dolors Bassa, es va mostrar satisfeta de la trobada amb Puigdemont, per bé que no es va prendre cap decisió i es va ajornar fins avui una altra trobada. Bassa va subratllar que “com a mínim hem pogut explicar la nostra versió dels fets com demanàvem”. La UGT s’havia queixat que l’equip de govern de Girona decidís tancar la barraca sense que tinguessin la possibilitat de fer al·legacions o explicar com van anar els fets. Bassa explica que la nit dels fets ella mateixa era a la barraca i garanteix que “més que mai es van demanar carnets d’identitat”. La UGT i Atletisme de Girona admeten que es va poder produir un error, però que són les primeres a defensar que els menors no puguin accedir a l’alcohol. El president de l’Atletisme Girona, Xavier Avellana, reitera que “admeten l’error” i recorda que “sempre, com entitat, col·laborem amb totes les curses que es fan a la ciutat i ara no poder obrir és un pal econòmicament”. Les dues entitats admeten que en la reunió d’ahir Puigdemont i la segona tinenta d’alcaldia i responsable de Fires, Marta Madrenas, van mantenir que el missatge era clar ja abans de Fires i que la lluita principal era contra la venda d’alcohol. Ahir cap representant municipal no va voler valorar la reunió amb les dues entitats i se citen a la decisió que s’acabi prenent en la trobada d’avui.

Les entitats de barraques sol·licitaven al consistori que se les deixés obrir aquest últim cap de setmana assumint part de la responsabilitat que els pertoca. El govern municipal va declinar ahir fer cap mena de valoració de la trobada i se cita a la reunió d’avui per acabar de prendre una decisió.

Queixes pel ‘botellón’

Les barraques es queixen també de l’estricte control i la pressió que reben de la policia mentre ningú fa res per eliminar el botellón a tocar de la Copa i amb total impunitat. El govern municipal ja va avançar dimecres que actualment no hi poden actuar, però que treballen perquè en uns mesos Girona aprovi una ordenança que prohibeixi beure alcohol en plena via pública.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en la premsa local i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.