Manifest resposta a la sanció a les entitats de la Copa

Un cop rebudes les notificacions dels Mossos d’Esquadra per venda d’alcohol a menors a les pertinents barraques,UGT COMARQUES GIRONINES i ATLETISME GIRONA volem deixar de manifest que :

. Les associacions de Girona treballem tot l’any amb esforç i dedicació en el benefici comú de la societat; totes les entitats que participem en l’espai de barraques, som entitats sense ànim de lucre, i participar-hi és una forma d’autogestió, presència i imatge pública, i com a forma d’activisme social gironí.

. La imatge pública d’aquestes entitats, es veu greument danyada per aquests incidents, i la única cosa que s’aconsegueix és criminalitzar les entitats que vetllen per la participació social en les fires i festes de la ciutat.

. Les entitats que participem en l’espai de la Copa, en cap cas tenen a veure amb la imatge promoguda per part de possibles corrents d’opinió que intenten criminalitzar i volen defensar un canvi de model de les barraques. Volem denunciar, a més, la manca d’estratègia i de sensibilitat per part de diferents col.lectius de la ciutat que volen criminalitzar una errada i crear un estat d’alarma social totalment injustificat.

. Les entitats sotasignants, així com les requerides pels Mossos d’Esquadra, entenem que s’ha de vetllar pel compliment de la legislació, per la no venda d’alcohol a menors, però tanmateix, reclamem un tracte més just per a la no discriminació i per poder continuar amb un espai social com són les barraques.

. Com cada any, les entitats s’han esforçat per a complir amb el reglament, i s’intenta complir amb les normes establertes per les autoritats pertinents de solicitar el DNI als consumidors/es. Però, també recordem que l’espai de barraques de la Copa, és un recinte on passen milers de persones durant el període de fires, i tant sols en molt poques ocasions, s’ha esquivat el control.

. Demanem que no culpabilitzin les entitats socials participants, ni es faci recaure la responsabilitat de la ingesta d’alcohol per part de menors exclusivament a elles, ja que s’ha de valorar l’esforç fet per part de tots/es per a què no es donin aquestes situacions. Tanmateix, recordem que cal controlar fermament la ingesta indiscriminada d’alcohol a espais públics de la ciutat (botellón), i sobretot en les proximitats del recinte firal i no en el mateix espai de la Copa.

. La societat gironina hauria de fer una reflexió sobre el model d’oci de la ciutat i repartir la responsabilitat sobre qui pertoca, entenent que les entitats socials volen participar d’un model social, participatiu i festiu; no criminalitzatiu, ni de rentat de cara per altres assumptes.

Solicitem, per aquest motiu, que:

. Entenent el cost econòmic, moral i de personal que suposa la gestió d’una barraca per part de les entitats, solicitem que es tinguin en compte les alegacions corresponents, així com els descàrrecs possibles abans de tirar endavant la sanció inflexiva. reobrirla el proper cap de setmana, tot assumint la part de responsabilitat que ens pertoca, mitjançant un diàleg fluid entre les diferents parts.

. Les entitats sotasignants donem suport a les entitats que han estat sancionades i volem esvair qualsevol intent de criminalització.

Girona, 02 de novembre de 2011

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.